tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kylvöhommeleita

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 


tänä vuonna kylvin ajoissa siemeniä!!! Aikaisempina vuosina olen kylvänyt siemenet kylvömultaan ja viinirypälerasioihin, jotka ovat kuin pieniä kasvihuoneita. Nyt löysin kirpparilta aarteen ja pakko tunnustaa, että alunperin ostin sen siskon kesäistä syntymäpäivää ajatellen, mutta ominkin sen itselleni....


"Istutuslokerikko"
Nyt siis kylvin tuohon kauniiseen lokerikkoon ja joko turvenappeihin tai kananmunakennoihin. Turvenapeissa on sekä kirsikkatomaattia että tavallista tomaattia ja Mustasilmäsusannaa. Munakennoisssa kokeilen Laventelin kasvattamista siemenestä. Saapa nähdä mitä tuleman pitää!!!!


Tätä yhden seinän menettänyttä lyhtyä käytän minikasvinuoneena, jossa on turvenappeihin istutettuja Kurkkuja ja Kesäkurpitsoita. Loistavana alustana toimii suklaaleivosrasia :)

Hyllyillä on kukkineet Esikot istuttamista varten hengissäsäilymässä ja pienessä korissa basilikaa ja salaattia, jotka taisin katkoa siirtäessä koriin. Saapa siis nähdä päätyykö viljelyksistä yksikään maahan asti, mutta nyt on ainakin kova yritys :)

2 kommenttia:

  1. Voi, mä olisin halunu ton lokerikon.... Mut en kyllä mäkään ois sitä kenellekään raaskinut antaa, jos se mulla ois ollu. Toi lyhtykasvihuone on hyvä idea.
    Onnea kylvöksille! :)

    VastaaPoista
  2. Näppärä lokerikko, sopii hyvin kevätkylvöihin :). Mukavaa maaliskuun jatkoa!

    VastaaPoista