lauantai 23. toukokuuta 2015

Hiekkalaatikko ilman laatikkoa

 Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Olemme tällä viikolla tehneet meille hiekkalaatikon. Joka tosin ei ole laatikko. Kerrankin teimme jotain heti, kun ajatus syntyi. Mietimme teemmekö samanlaisen kuin vanhaan kotiin, siis perinteisen neliölaatikon, mutta päädyimme luontoon sulautuvaan hiekkakasaan. Eli ei kun kuoppaa kaivamaan!

Otin kaivuuvaiheestakin kuvia, mutta nyt en niitä mistään löytänyt, joten pakko vain selittää, että oli aika mutaista hommaa tämän kuopan aikaansaaminen. Ensin nurmikko pois, sitten savea pois ja lisää savea pois. Täytin metsän reunan kuoppia savella ja nurmenpalasilla ja ylämäkeen kottikärryn työntäminen oli aika kuntoilevaa hommaa! Olisi pitänyt laskea kottikärrylliset kuinka monta niitä kerty! Mutta kyllä te päiväkirjaani seuraavat puutarhaihmiset tiedätte, kuinka työlästä on nurmen ja saven kaivaminen. Ja vesisateessa.... Lapsetkin kyseenalaistivat hommani: "Äiti, onko mitään järkeä ensin istuttaa ja vaivalla kasvattaa nurmikkoa ja sitten kaivaa se pois?" No eipä taida olla. Paitsi lopputulos oli kaikkia viihdyttävä! 

Alapihan Norjanangervorivi sai täydennystä hiekkalaatikon reunaan ja näin alapiha rajautuu kivasti. Kuvasta huomaan vaan, että jäipä siistimättä eristekankaan reuna.. Nyt haaveilen kolmesta puusta alapihalle :)


Hiekkalaatikkokuoppaa rajaavat isot kivet, jotka kerran roudattiin ylämäkeen tontin yläreunaan ja nyt takaisin melkein silloisen kivikasan kohdille... ja reunalle laitettiin pienempiä kiviä pehmentämään nurmikon ja kivien reunaa. Tuonne väliin voisi ripotella betonia tai kivituhkaa tai jotain....


Ja pihaa olen muuten ehtinyt kuvailla kovin vähän, joten tässä muutama kuva. Järjestelmäkamerallakin kuvasin, mutta ne pitää ensin saada pois kamerasta :)

Kasvihuoneessa itävät jo salaatit ja kasvihuoneen vieressä Lipstikka ja ? ja vielä kolmas joku, salaatti?...
Ja alan kyllästyä kuvaamaan tänne päiväkirjaan näitä mutakasoja (vaikka mitä muutakaan mutamäellä olisi...) mutta tässä näen Särkyneen sydämen ja valkoisen ja vaaleanpunaisen (töyhtö?)Angervon. Voi että unohdan nimet heti istutettuani ne!!!! Miksi en kirjoita heti johonkin karttaan ylös!!!


Ja valkovuokot tulevat joka paikasta, jopa keskeltä kulkuväylää...


Ja tämä kauneus (Pikarililja?) kukkii kauniisti ruusupenkin reunassa! Nämä yksittäiset kukkivat kukat rohkaisevat ihan mahdottomasti tätä mudan kaivuuta!


Ja Oi katsokaas tätä! Kivikasa on melkein siirretty! Loppukasaa pitää hieman sihdata seassa olleen hiekan vuoksi... Tuli mieleen mummolassa käytetty kolmionmallinen verkkosihti johon vain viskattiin lapiolla hiekkaa. Mutta siihen ei ollut materiaalia, joten tämä kolminkertainen ristikkäinen kanaverkko vanhassa ikkunassa sai  kelvata.... No pääasia että saadaan isoimmat kivet kivikkopaikkaan ja loppu jää tähän. Kivikoista ja lasten leikkialueesta autokatoksen paikalla laitan kuvaa, kun ovat valmiit :) Tulipa pitkät tarinat, kun hiekkalaatikosta piti vaan kertoa....

1 kommentti:

  1. Sellaistahan se on tuo puutarhassa touhuaminen, ensin siirrät asioita paikkasta a paikkaan b ja hetken päästä kuskaat niitä takaisin...niin tuttua tarinaa ;-P Mutta hiekkalaatikosta tuli hieno!
    Voisiko tuo lipstikan oikealla yläkulmassa oleva olla saksankirveli, siis jos on istutettu yrtti? :D otappa niistä aina selvää :D Pikarililjat ovat ihanan herkkiä, mulla yks ainut kukkapenkissä ja nyt näyttäisi tulevan jo neljä kukkaa :)))

    VastaaPoista