sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuu on kukkakuu

Rakas Puutarhapäiväkirja,


toukokuun kuva on tällainen. Ihana Pikkusydän täydessä kukassa ja Tuoksukurjenpolvi alkaa peittää Runkosyreenin juuren! Enää ei tarvitse kovin paljoa kitkeä :) Tulppaanit ja Narsissit (Ikeasta ostettu pussi....) ovat kukassa, Runkosyreeni nupuillaan ja kesäkukkia ruukuissa.   


Ostin Prismasta köynnöksen, jonka toivon olevan Päivänsini. Siskoni osti minulle monta vuotta sitten sellaisen ja rakastuin sen koko kesän ihanaan kukintaan. Nyt se saa ilahduttaa etuoven aurinkoportailla. Juurella valkoinen Miljoonakello.


Tuoksukurjenpolvessa ihanan isot nuput. Ja mikä tuoksu! Aina ohimennessä on humpsautettava kädellä noita valloittavan tuoksuisia lehtiä!


Ja ruukkuihin ostin lisää peruspelargoneja. Ne on niin ihania!


Ennen en ole ollut Narsissien ystävä, mutta valkoisena herkkyydessään ne ovat saaneet minut ihastumaan niihin. Ja nekin tuoksuvat niin kesälle! Huomaan allergiasta huolimatta pitäväni tuoksuvista kukkasista.


Ja tulppaaneja pulpahtelee kukkaan siellä täällä. En ole mitenkään loogisesti istuttanut niitä väreittäin enkä riveihin (ehkä olisi kannattanut), joten nyt on värikästä kukkaloistoa joka puolella laikkuja.


Pienet Norjanangervoni ovat kukassa, Niitä oli auringonpaisteella vaikea kuvata. Ne ovat yksi suosikkipuskani. Olisi pitänyt vaivautua hakemaan järkkäri...


Ja vanhat Pelargonit ovat päässeet kasvihuoneesta ulos ruukkuihin. Blogin alareunan kirkkaan punainen Pelargoni on valkoisessa tynnyrissä ja vaaleanpunaista ja sokkona nupullaan ostettua muissa. Vihreissä on ensimmäisen vuoden Dahlioita ja tietenkin myös kesäkukan siemeniä siellä täällä :) Katsotaan minkälainen ruukkuasetelma tästä kehkeytyy.

Nämä kuvat otin eilen ja nyt toukokuun viimeisenä tajusin, että molemmat blogini ovat täyttäneet toukokuussa vuosia, joten voisin kehittää vaikka arvonnan juhlan kunniaksi. Anteeksi vaan Päiväkirja, kun en muistanut onnitella olemassaolon vuosipäivänä, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan... eli miettimismyssy päähän! Mutta nyt nukkumaan. Huomenna aloitan työt täyspäiväisesti yhdeksän kotiäitivuoden jälkeen. Jännittävä viikko siis tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti