perjantai 1. toukokuuta 2015

Huhtikuun kuvia ja haasteita

 Rakas Puutarhapäiväkirja,  Olen saanut kaksikin haastetta blogiini ja nyt niihin vastailen ja näytän samalla kuvia huhtikuun viimeiseltä viikolta.


Ensimmäisenä vastaan Puutarhaeloa- blogista tulleeseen haasteeseen, ja toisen haasteen vastausten jälkeen jatkohaastan bloggariystäviäni.

 Näin paljon vettä satoi tiistaina ja keskiviikkona tällä viikollaTakapihalla on jo istutuksia, mutta muta ei ole vielä läheskään piilossa...


Sitten kysymyksiin ja vastauksiin:

1. Oletko kirjoittanut kauan?
Pian tulee vuosi täyteen, 22.5.2014 aloitin päiväkirjani. Piti ihan tarkistaa ensimmäisen kirjoituksen päivämäärä. Muutimme kolme vuotta sitten tänne kallion kupeeseen mutamäkeen ja nyt alkaa tuntua, että pihalla voi jo oleskella :)

2. Omistatko kasvihuoneen?
Kyllä. Pelastin sen kaatopaikkareissulta jo talomme rakennusvaiheessa ja kuljetimme sen lava-autolla pihallemme ennen kuin pihamme oli muokattu. Viime kesänä saimme nauttia jo tomaateista ja salaateista. Tänä vuonna laajennan hieman kasvimaita :)

3. Harrastatko Puutarhamatkailua?
Haluaisin harrastaa. Olen käynyt Avoimet Puutarhat- päivän puutarhoissa. Mieheni on nyt Sveitsissä veljellään kylässä ja otti sieltä minulle kuvia mm. Olympiamuseon puistosta. Mielenkiintoista olisi päästä käymään sekä Suomessa että ulkomailla kauniissa paikoissa!

4. Mikä on Puutarhasi helmi?
Vaikea kysymys, koska pihamme on vielä niin alkutaipaleella. Haluaisin, että pihamme rinnemuoto ja kallioreunamat olisivat vahvuus, mutta toistaiseksi ne ovat olleet vaan huolestuttava piirre. Kasveista suosikkejani on Särkynyt sydän, Hortensiat, Liljat ja ruusut, sekä tietysti metsän mustikat!

5. Kasvatatko taimet itse?
Haluaisin kasvattaa, mutta se on kovin vaikeaa. Nyt tilanne on se, että viimeinenkin Kesäkurpitsa kuoli, Kurkkuja vielä hengissä ja Tomaatit voivat hyvin. Mustasilmäsusannaakin kasvaa tuolla, mutta itämisprosentti on pieni. Eli joudun turvautumaan ostotaimiin ainakin osaksi... Perennoita olen saanut paljon siskon ja ystävien puutarhoista, mutta niitäkin on tullut ostettua.

6. Oletko käyttänyt ammattilaista puutarhasi suunnittelussa?
Olen. Siskoni teki meidän pihasta opinnäytetyönsä, mutta olen hieman muuttanut tässä asuessa suunnitelmaa. Kuitenkin konsultoin viikoittain (jos en päivittäin) siskoani, joten aika pitkälle käytän ammattilaista edelleen :) 

7. Puutarhasi ikä?
Kolme vuotta. Tai oikeatsaan kaksi, koska ensimäisen vuoden pihamme oli mutamömmöä. Mutta kasvit ovat monet vanhoja kuin mitkä! Yksi Juhannusruusu on isän lapsuudenkodin paikalta kaivettu.

8. Puutarhoja joita ihailet?
Runsaita pihoja, joissa on köynnöksiä tai kaaria ja katoksia ja erilaisia huoneita.

9. Onko puutarhasi harrastus vai työsi?
Harrastus. Olen aina tykännyt pihahommista, mutta en uskonut näin hurahtavani tähän maailmaan! Mummoni ja äitini ja tätini ovat myös innokkaita kuopsuttelijoita, joten Puutarhan hoitoa on tullut seurattua pienestä asti.

10. Mitä muuta harrastat?
Käsitöitä. Minulla on myös käsityöblogi ja olen aina pitänyt kaikesta käsillä tekemisestä. Haluaisin harrastaa enemmän liikuntaa ja lukea, mutta neljän pienen lapsen äitinä liikunnaksi käy heidän kanssaan touhuilu ja puutarhatyöt ja lukemaan ehdin ehkä joskus myöhemmin.

11. Jakaako puolisosi puutarhaharrastuksesi?
No ei oikeastaan. Hän viihtyy pihalla pelaamassa, metsässä tai lukemassa. Auttaa kyllä tarvittaessa ja hoitaa perustyöt. Nyt kyllä Sveitsin matkallaan innostui kuvaamaan erilaisia pihaympäristöjä, josta olen enemmän kuin ilahtunut! Ei sitä vielä tiedä jos vaikka innostuu :)Lamoherukka on ihanan aikainen isoine lehtineen


Luntakin tuli tiistainaOlipa kivat kysymykset, kiitos! Seuraavaan päiväkirjamerkintään vastaan toiseen haasteeseen Versoja Vaahteramäeltä- blogista, sitten haastan teitä bloggariystäväni!

3 kommenttia:

 1. Haastevastauksia on kiva lukea :D Hieno pelastus kasvihuoneelle, kun pääsi teidän puutarhaan!
  Meilläkin satoi lunta niin paljon, että miehen piti laittaa talvirenkaat takaisin autoon, että pääsin töihin :)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan haasteita on kiva lukea =) Niiden kautta aina tutustuu paremmin =) Kivan näköistä tuo kuorikate kasvien alla =) Toivottavasti lumet sulaa pian pois ja pääsee taas täyttähönkää puutarhaan =)

  VastaaPoista
 3. Tätä oli kiva lukea. Joo, kyllä tuo puutarhailu vie mukanaan!

  VastaaPoista