keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kasvihuoneen status

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Nyt työt aloitettuani huomaan, että kotiinpäästyäni on pakko päästä ulos. On ihanaa kastella kasvihuonetta tai vain nyppiä rikkaruohoja. Ja höyryjä päästelläkseni aloitin myös meiltä löytyvien kasvien listauksen. Aika vaikeaa, mutta siinä auttaa siskoni laatima kasviluettelo, koska hänellä on aika paljon kasveja ja minulla häneltä saatuja kasvien alkuja :) Sen taidan lisätä blogiin välilehdeksi, kun se on jonkinlaisessa kuosissa. Mutta niin sopivan aivotonta etsiä kasveille latinankielisiä nimiä :)

Kavihuoneessa kukkii amppelimansikka, jota ampiaiset kävivät pölyttelemässä kuvatessani vaikka ulkona sataa ja tuulee hurjasti.


Ja tässä kasvihuoneen säälittävät alut. Nämä ovat ne siemenestä kasvatetut tomaatit ja kurkut. Ovat nyt paikallaan kasvihuoneessa. Mutta kuinka säälittäviltä ne näyttävätkään paikallaan kurkun kukinnasta huolimatta! Mehukattipullot saavat hiljalleen vapauttaa vettä kasveille. Taitavat tosin toimia limupulloa huonommin, kun pullon suuaukko on niin suuri. Pitää katsoa toimivatko. 

Ja taas.
Tein päätöksen, etten ensi vuonna yritä kasvattaa taimia itse vaan ostan kaupasta. 
Saapa nähdä maltanko olla kokeilematta. 
Mutta tämän vuoden saldo oli:
Kaikki kesäkurpitsat kuoli.
Kaksi kurkkua jäi henkiin.
Kaksi tomaattia jäi henkiin.
Neljä amppelitomaattia hengissä (jäi kuvaamatta)
Vaikka tein kaiken oppikirjojen mukaan, mutta taitaapa valottomuus ja ulkoilutus tappaa taimet. Harkitsen kaupan taimia näille kaveriksi... Sato voisi olla varmempi. Mutta jos näistä satoa tulee, hurrataan yhdessä Päiväkirjan ja teidän lukijoiden kanssa, jookos?Ja tässä hassu kaveri. Istutin jo sisälle yhden perunan ruukkuun ja siirsin sen ulos. Saapa nähdä onko kasvattanut vain kiemuraista vartta vai toimiiko aikaisen perunasadon toive!

Ja tänään myrskysään väri on ollut ihmeellinen! Metsä takapihalla on vuoroin musta, vihreä, keltainen ja punainen. Nyt laskeva aurinko paistaa metsään vettä tihkuttaen niin mustikanvarvut ja kuusi ja koivut ovat ihanan vihreitä. Ja noihin haapoihinkin näyttää tulleen lehdet vaikka ajattelin (toivoin) niiden kuolleen - näyttävät tuulella aina siltä kun kaatuisivat päälle. 

Mutta nyt nukkumaan, jotta jaksaa aamulla mennä ihan oikeisiin töihin :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti