maanantai 15. kesäkuuta 2015

Uudet kasvit

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


ilolla esittelen uudet kasvini :)
Kävimme siis lauantaina myös Pinsiön taimistolla, jossa oli mahtava valikoima kasveja.

Suikerovihma vaaleanpunaisena, niin kaunis!
Chamaecyticus purpureusKeijunkukka 
Heuchera Marmelade


Ja saimme jakotaimia ihanilta Puutarhaystäviltä vaikka vaihdossa ei täältä multamaalta ollutkaan mitään takaisin. Yllä olevassa kuvassa on Rönsyleimu Syysleimujen edessä. Ja alla ihana Kuolanpioni tuntemattoman Pionini vieressä.


Harmaamalvikki ja vaaleanpunainen Väriminttu istuvat jo paikoillaan. Ja istuttamatta on vielä Sinipiikkiputki ja komea Dr. Westerlund, tuoksupelargonia. Takakontti oli täynnä taimia ja eihän niitä yöllä enää muistanut monta kasvia oli matkassa. Istuttaessa vasta ajatukset luisti. Vaikka Piikkiputkesta en olekaan varma minne sen laitan. Mutta olipas se hauska!

Ja kasviluettelo alkaa olla valmis. En olisi ikinä uskonut sen laatimisessa onnistuvani. Pitäisi jaksaa kirjoittaa se vaikka blogin välilehdelle. 


Ja tämän sarjakuvan sain ostotaimien mukana Pinsiön taimiston kassalta. Sopii minulle kuin iso nenä päähäni. Ikävä kyllä :D


6 kommenttia:

 1. Siellähän on ihan mahdoton puutarhadraivi päällänsä. Meillä taimet odottelevat autuaasti vielä maihin pääsyä, mutta ruusut jo sentään ehdin ruukuttaa ja huputtaa. Tuo suikerovihma on kyllä kaunis, ajattelinkin kassajonossa, että kenenköhän matkaan noin komeat taimet lähti =)

  VastaaPoista
 2. Itseäni jo vähän hävetti josko kehtaan vielä päivitää, kun on niin kovasti energiaa lauantaista! Huomenna pussitan ruusuntaimet ja olen myöskin ihan sen suikerovihman lumoissa!

  VastaaPoista
 3. Ja muilla bloggaritapaamiseen osallistuneille on ihania tilannekuvia, joissa itselläni sattuu olemaan melkoisia tilenneilmeitä :D Hauskoja! Parhaat oli Anun tuulensuoja -kuvat kun kuvasin sitä sinistä kukkaa :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen myös viettänyt vapaat hetket saatuja ja ostettuja taimia hypistellen ja istutellen. Minä ostin myös tuon punertavalehtisen keijunkukan. Tuo vihma on kyllä hurmaava, täytyy katsoa, josko tulevaisuudesssa sekin pääsisi kivikkoon, ainakin siinä vaiheessa kun alan tehdä laajennusosaa kylätien suuntaan (ajattele, minulla olisi siinä vielä 10 x5 metrin alue laitettavana, jos haluaisin, lisää kiemurtelevia polkuja ka kasvi-ihanuuksia....) .. Nää haaveet kun alkaa menemään KUN- muotoon "Sitten joskus"- muodosta , pitäisi ehkä alkaa huolestumaan... ;) .
  Minulla on digijärkkäri, johon olen saanut lahjaksi mieheltäni makroputken sekä pitkän matkan objektiivin - siinä oleva automaattitarkennustoiminto on ihan ehdoton - nyt huomaan kun makroputken moottori on rikki, ja makrokuvista ei tule yhtä hyviä. täytyisi viedä koko kamera huoltoon, ja se makroputken moottori vaihtoon.. Toivottavasti löydätte itsellenne sopivan kameran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automaattitarkennustoiminto - sellaisen tarvitsisin. Minulla on jatkuvasti ongelmia tarkennuksen kanssa.

   Poista
 5. Suikerovihma näyttää tosi ihanalta. Nyt täytyy varmaan ryhtyä rakentamaan kivikkopuutarhaa, jonne tuollaisen sijoittaisin. Tämä on kyllä loputonta kasvihimoa. Juuri olen saanut edelliset maahan, kun jo tähyillään uusia juttuja.

  VastaaPoista