tiistai 16. kesäkuuta 2015

Arkihaaveilua

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


nyt on palattu Mutamäen arkeen. Bloggaritapaamisesta saadulla puutarhainnolla sain tyhjennettyä märän kompostin ja hoidettua pyykkirumbaa... Mutta ihan kuin kuin olisi tosiaan hypätty keväästä suoraan syksyyn, kun kädet jäätyi pyykkiä ripustaessa. 

Tämän päivän ilonaihe oli miehen kanssa tutkia kameran objektiiveja. Makrolinssi ilahduttaisi kyllä meitä molempia... Meillä on Pentaxin K 10 D, mutta siinä on väärä objektiivi ottaa kukkakuvia - ja se raukka on nykymittapuulla jo eläkeiässä... Olen jotain ottanutkin ja mieheni saa neuvoa miten saan ne kamerasta ulos vaikka niiden kukkien aika on jo mennyt. Mutta opettelun vuoksi aion laittaa ne tänne kun ehditään yhdessä istua koneelle. Mutta kamera-aihe on hankala. Tarpeeksi hyvä, tarpeeksi hyvä hinta ja tarpeeksi käytännöllinen aloittelijalle. Mieheni on kyllä säätänyt kuvia jo monen monta vuotta, mutta nyt tuntuu omakin into riittäisi tekniikan opetteluun. Saapa siis nähdä saadaanko tilattua jokin linssi vanhaan kameraan ja uusi kamera myöhemmin :) Nyt olen siis kuvannut iPadin kameralla suurimman osan (tunnustan...).  Joku digikamerakin voisi olla hyvä, mutta kukkien lähikuvat ja ötökät olisi kiehtovia kuvattavia. Milläs te kuvaatte blogiinne?

Laukka ja Akileija piristyttäköön meitä tänä tuulisena ja kylmänä päivänä!


3 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat ja kukat. Joo, jokin hyvä objektiivi olisi täälläkin tarpeen.

    VastaaPoista
  2. Munkin täytyis saada ihan kunnon kamera, mut en ymmärrä niistä mitään. Enkä pysty mitään järettömän kallistakaan ostamaan. Olen kuvannut nyt periaatteessa kännyllä, jossa on kyllä hyvä kamera puhelimeksi :)

    VastaaPoista
  3. Kuvasin vuosikaudet kiinteäobjektiivisella Canonilla, mutta vaihdoin jossain vaiheessa saman merkin järjestelmäkameraan. Kannattaa valita kamera tarpeittensa mukaan, ei ole järkevää laittaa paljon rahaa ammattilaitteeseen, jota käyttää vain automaattiasetuksilla. Useimmissa pokkarikameroissakin on kunnollinen makro ja tehokas zoom. Minijärkkäri on myös varteenotettava vaihtoehto. Minä etsin itselleni taas hyvää pokkaria, sillä kaluston mukana kuljettaminen on joskus työlästä.

    VastaaPoista