keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Väripilkkuja mullassa

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Nyt mutaisen mäen mullassa näkyy pieniä väripilkkuja, jotka piristävät mieltä! Ensin vielä pystyssä olevat Tulppaanit. Tämä rönsyreunainen on suosikkini! Mutta pidän myös alla olevasta vaaleanpunakeltaisesta - se tekee hauskasti kukkia pitkin vartta. Olen saanut Mutamäen kasvilistan melkein valmiiksi, mutta jätin sipulikukat kokonaan listasta pois, koska minulla ei ole hajuakaan Tulppaanien nimistä. Ja tänä vuonna olen oikeastaan ensimmäistä kertaa niihin hieman ihastunut....

Ja rakas Puutarhapäiväkirja, välillä kun yrittää kuvata pikku kukkaa, kamera tarkentaa mihin sattuu, tuuli huiskaiseen kukan nurin kurin tai lapsi kävelee perässä ja istuu keskelle kukkapenkkiä... Kyllähän kukat kiehtoo Pikkuihmisiäkin. Ne ovat täynnä ötököitä, mullan kaivuu on mukavaa ja pienet ihmiset näkevät varmasti luonnon kauneuden vielä tarkemmin kuin me aikuiset....

Mutta tässäpä Kääpiöakileijani. Se on nyt erittäin kääpiö, koska siirsin tosiaan viime syksynä perennapenkin paikkaa ja kaikki alkoi taas alusta. Mutta nyt en siirrä näitä enää. Ne saavat rehottaa nyt tässä kaikessa rauhassa.... Tässä pitäisi löytyä kaksi sinistä, yksi valkoinen ja yksi punainen.... Katsotaan pilkistääkö muiden nenänpää täältä esiin ollenkaan. Savinen multa päällä, mustaa alla ja hevonkakkaa päällä....    Ja tässä myös kaksi suosikkiani. Laukkaneilikka on uutuus tältä keväältä ja Keijunkukka alkaa levitä jo kivasti :) Ja Neilikan alla joku pieni Rikon poikanen. Ketoneilikkaakin pitäisi löytyä, toivottavasti en ole kitkenyt tuppoja pois..... Neilikka on myös yksi suosikkini.... Huomaan olevani mieltynyt aika moneen kukkaan... Ihanaa kun jokin kukkii, vaikka multa ei olekaan vielä peitossa. Kitkeminen vaatii minulta kärsivällisyyttä, jota en omaa yhtään, mutta josko maanpeittokasvit joskus leviävät :)


1 kommentti:

  1. Voi miten joskus vuosia sitten iloitsin jokaisesta kukasta uutukaisessa puutarhassani. On ihanaa miten se säilynyt matkassa. Nykyään sitä jo odottaa omia suosikkejaan ja tietää tarkalleen milloin minkäkin aika on.

    Ihanat tulppaanit sinulla. Mua viehättää noi moniväriset tosi paljon. Ripsureunat puuttuvat itseltä kokonaan. Niitä on vielä saatava :)

    VastaaPoista