lauantai 6. kesäkuuta 2015

Pihakierroksen ilot ja surut

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Eilen iltavuoron jälkeen kävin kastelemassa kasvihuoneen ja kuin paljon ehtiikään piha muuttua, kun on pari päivää töissä! Kännykällä oli pakko ottaa muutama tilannekuva. 

Ensin surullinen uutinen: Puuskatuuli on heitellyt Tulppaanien terälehdet ympäri pihaa. Vain patukat enää pystyssä ja väriläiskiä siellä täällä ympäriinsä. Tuulisimmassa kohdassa Tulppaanit eivät ehtineet olla kukassa kauaa.


Ja sitten ilouutisiin! Korvasieni on saanut kaverikseen Kartiohuhtasienen, josta wikipedia sanoo näin:

Sen tyypillisimmät kasvupaikat ovat puun kuorikasat, paloalueet, kulotettu metsä ja rehevät pihamaat. Laji on kalkinsuosija. Huhtasienet eivät ole myrkyllisiä. Ne ovat hyviä kolmen tähden ruokasieniä joko paistettuina tai kuivattuina.

Eli koska Kartohuhtasieni kasvaa paraatipaikalla, etupihan kuorikatteessa Lamoherukan varjossa, on sitä pakko kokeilla laittaa ruoaksi :)


Ja Rakas Puutarhapäiväkirja, toinen ilouutinen on etupihalla kukkiva Alppikärhö (Clematis Alpina) Se on niin kaunis! Kännykkäkuvan ilta-auringon keltaisuuskaan ei pilaa sen kauneutta, vaikka väri vaihtuukin :)Yritän selvittää Kärhöjen nimiä sitä mukaa, kun ne kukkivat. Tällekin on varmaan joku tarkempi nimi, mutta vaikeapa sitä on setviä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti