sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ruusut tölkeissä....

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


pitää lähteä muovipussikauppaan :)
Nyt on Lauri Korpijaakolta (ed.postaus bloggaritapaamisesta)  saadut pistokkaat taimimullassa, mutta ohjeistuksen mukainen muovipussi puuttuu päältä. Maitotölkin kulmassa on reikä ja pistokkaat pitäisi olla muovipussissa muistaakseni varjossa. Toivon säilyttävänä nämä hengissä ja toivon myös nimilappujen pysyneen paikoillaan... Mutta Romeossa ja Juliassahan sanottiin, että ruusu tuoksuisi ruusulta, vaikka kutsuisimme sitä millä tahansa muulla nimellä

"What's in the name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet."


Kaksi meni hieman poikki ja ne joutuivat samaan ruukkuun oikealle :)
Taimia haalin yhteensä kymmenen, vaikka yritin hillitä itseni, en pystynyt...
Mutta tästä tulee hauskaa seurantaa, kuka saa taimet hengissä maahan ensi keväänä ja milloin mahtaa ensimmäinen näistä kukkia - erittäin mielenkiintoista! 

Ja tarinat ruusujen takana  olivat huippumielenkiintoisia. Tarinoita oli junasta ruusun perässä hypänneestä lastenlasten nimiin. Siellä kaikkien luonnonkukkien, perennojen ja satojen ruusujen seassa olisi jaksanut kuunnella soljuvaa tarinointia ja ruusujen kuvailuja vaikka kuinka ja kauan! Miten kukaan voi muistaa niin monen ruusun kukinnat ja tyylit ulkoa, kun samankaltaisia oli silmän kantamattomiin! Kiitos ja kunnianosoitus Korpijaakon työlle! 

Ihanaa oli kävellä satojen ruusujen seassa - 
voi vain kuvitella millaista on kun ne ovat kaikki kukassa. 

Tai oikeastaan - eihän sellaista ole kuin unissa! 10 kommenttia:

 1. Hah ja sitä paitsi taimiahan on 12... koska ruukussa on vielä ne kaksi... aika hillitöntä :)

  VastaaPoista
 2. Tästä tulee jännittävä matka =) Kävin ruusuhulluudessa pihistämässä naapurinkin pihalta yhden pistokkaan (salaa tietysti) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Mistähän kaikkialta saakaan pistokkaita! :D

   Poista
 3. Mukaani lähti äärimmäisestä itsehillinnästä huolimatta kahdeksan pistokasta, jännittävää, toivottavasti kaikkien pistokaat lähtevät kasvamaan! Taisimme saada kipinän ruusuistakin...vain salamaniskun...lempeän kuitenkin! Lauri Korpijaakko on ihan uskomaton tiedon jakaja!

  VastaaPoista
 4. Lauri Korpijaakon tarinat eri ruusujen taustalla olivat todella mielenkiintoisia, olisi pitänyt olla ihan nauhuri mukana. =) Ai-jai, kun sulla on hienosti nimet noissa kaikissa. En laiskuuttani laittanut niitä teippejä, ja yleensä mulla tuppaa kuitenkin merkinnöistä huolimatta lopulta sekoamaan kaikki taimet keskenään... =D

  VastaaPoista
 5. Mä vasta meen istuttelemaan pistokkaat. En eilen millään ehtinyt.
  Ihmetellään sitten myöhemmin, mitä ruusut mahtoivatkaan olla. Eikä sillä oikeasti ole mitään väliä. :) Tuo Romeon ja Julian ajatus on ihana! <3

  VastaaPoista
 6. Mielenkiinnolla nyt kyllä seuraan teidän ruusujen juurruttamista ja kasvuun lähtöä ja sitten aina kun näen upean ruusun, saattaapi siitä muuttaa yksi pieni oksa meille =D

  VastaaPoista
 7. Muovipussikauppaan pitää tästä huomenna itsekin mennä, sillä minulla on ihan vääränlaisia muovipusseja. Vähän sameita, vaikka pitää olla kirkkaita. Näiden ruusupistokkaiden seuraamisesta taitaa tulla vielä ihan oma lukunsa lauantaiseen tapaamiseen. Ihan poskissa nauru kutkuttaa, kun muistelen sitä pistokashässäkkää. Toivottavasti vielä tapaamme ja voimme vaihtaa kokemuksia pistokkaista - ja muutenkin. Oli kyllä kivaa.

  VastaaPoista
 8. Onnea pistokkaiden kasvatukseen! Ihana seurata miten teidän pistokkaidenne käy!! Tuosta sinun pistokasmäärästäsi tulee jo mutamäki puolilleen ;) ! Isähän sanoi, että savi on oikein hyvä kasvualusta :) , joten lähtökohdat on sinulla erinomaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuuntelin onnellisena savimaan hyötyjä, ruusuopenkin kupeessa menee vielä salaojaputki ja komposti on vieressä, että siitö tulee multaa ruusuille, joten jos hyviä puolia tarvitsee niin niitä onneksi ruusujen kannalta löytyy :) Ja ruusuja saa olla vaikka mutamäki täynnä! :)

   Poista