maanantai 20. huhtikuuta 2015

Hommia, mutta leppoisia päiviä

Rakas Puutarhapäiväkirja,


Tässä kännykkäkuvia viime viikon hommista. Olen siirtänyt kukkapenkin, kompostin, pyykkitelineen ja puutelineen paikkaa. Siskoni ehkä jo ihmettelee, kun siirrän koko ajan jotakin, mutta nyt luulen että piha alkaa saavuttaa muotojaan. Nyt ovat perennat kahdessa paikassa, ja huoltotoimenpiteet yhdessä paikassa. Ja yllä olevan keinun jalankin sain naulattua (tosi hienosti...) kiinni lautaan, jottei vauhdit kaada koko keinua... Ja siskoni kirjoitti leppoisasta päivästä pihalla ja kuinka paljon hän olikaan tehnyt siellä hommia! Mietin että niinpä, toisen lepopäivä on toisen kauhu. Toinen nauttii tekemisestä ja aikaansaamisesta ja toinen jostain muusta. Huomaan myös itse nauttivani ja lepääväni näissä pihahommissa. Ei ole parempaa tapaa selvittää stressiä kuin kantaa kiviä, halkoa puita tai nyppiä kukkapenkkejä :)


Ja rakas puutarhapäiväkirja, rakastan nikkaroimista. En vain ole kovin hyvä siinä. Vasarointi ei aina onnistu naulan kohdalle, mutta valmista tulee jossain vaiheessa :)


Ja tämä ihanainen multien sankari löytyi, kun lasten kanssa salaojitimmepuutelineen ja kompostin takana Syreeniaidan (tai tulevan sellaisen) taustaa. Nyt luulisin levan kaikki pahimmat mutavyöryt ja "vesihanat" tukittu... Mutta näin paljon siellä virtasi vettä:

Ja tässä uusi puutelineen paikka. Puutelineen rakennus vaihe yksi: seinät paikallaan.


Vaihe kaksi: Puiden roudaus pihan puolelta toiselle. Ja tämä toinen tontin kulma putsataan ja metsä näkyy kauniisti pihalle. Myös kasvimaata suunniteilla tänne...

Puutelineen kolmas vaihe toteutuu ehkä joskus....
 Ja nämä ihanuudet piristävät mutahommia :) Tänään vuorossa kevätlannoite pihamaalle.


2 kommenttia: