sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kevätmeininkiä ystävänpäivänä

 Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Kevätkylvöt on aloitettu täälläkin talossa. Ja en tiedä olenko hullu, mutta kylvin Artisokkaa ensi kerran. Tunnustan. En ole ikinä edes syönyt Artisokkaa. Olen vain katsonut kokkiohjelmia, jossa se näyttää houkuttelevalta. Ja siemenhyllyllä seisoessani, se näytti yhtä houkuttelevalta. Mutta viikko sitten aloittamat kylvöt itävät jo! Saapa nähdä keväällä olinko hullu...

Aloitin viime viikolla kokeilun: Maistaa joka viikko jotain uutta.
Viime viikolla maistoimme Granaattiomenaa, tällä viikolla tuoretta Mangoa. Kyllä. En ole ikinä tätä ennen maistanut tuoretta Mangoa. Olipa se hyvää! Siispä ensi viikolla voisi kokeilla jotain Artisokkareseptiä, tietäisi mitä on kylvänyt! Onneksi ´Hernepensaan takana siintää potager´ postasi juuri aiheesta rohkaisevasti!Ja toinen sienmenkokeilu liittyy Sinivaleunikkoon.
Olen aina siitä haaveillut ja nyt sain postissa siemeniä kera ihanan kortin Suvikummun Marjalta. Vastineeksi lähetin Pioniunikon siemeniä. Vaikka taimia ja siemeniä on kaupat pullollaan, on erityinen fiilis saada siemeniä blogiystävältä. Jos saa ne vielä kukkimaan kesällä, on fiilis aivan sanoinkuvaamaton! Jännitystä siis luvassa: 

Kun aloitat tänään, 
vuoden päästä huomaat, 
että se kannatti!
Ja kaikeksi hauskuudeksi, löysin Suvikakkaroita keltaisenakin!!!Ihanan Esikot toivottavat hymyillen mukavaa ja leppoisaa Ystävänpäivää teille blogiystävät!4 kommenttia:

 1. Ihania kevätpuuhia siellä. Kunhan flunssa hellittää, pääsen minäkin kylvöpuuhiin. Minulla oli joitakin vuosia sitten sellainen kokeilu, että ostin joka viikko jonkun minulle ennestään tuntemattoman eksoottisen hedelmän ja testasin sen maun. Tein niistä postauksiakin Mielen Lumoon. Se oli hauska kokeilu! Hyvää ystävänpäivää ja mukavia uusia makuelämyksiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin, hyvää ystävänpäivää! <3
  Mä paljastan salaisuuden; mä en tykkää latva-artisokasta, maa-artisokasta kylläkin. Mutta olen kyllä kasvattanut latva-artisokkaa. Ihan vaan sen ulkonäön vuoksi. Se on todella kaunis kukkiessaan ja linnut tykkäävät, kun sen jättää talventörröttäjäksi.
  Tää on ehkä kamalaa tuhlausta, mutta kasvatetaanhan sitä kukkiakin.

  VastaaPoista
 3. Tuo artisokka näyttää pelottavan mielenkiintoiselta, mutta enpä ole sitä koskaan maistanut, joten yritän pitää siitä näpit irti, taitanee olla muutakin kasvatettavaa, miltähän se maistuu? Maa-artisokka onkin jo tutumpi! Eksoottisia herkkuja on kiva maistella ja tunnustella onko ne suuhun sopivia :D


  Oikein hyvää Ystävänpäivää tänäänkin, joka päivä voisi olla ystävänpäivä!

  VastaaPoista
 4. Olen useana vuonna kasvattanut latva-artisokkaa, mutta en ole syönyt niitä. Viime kesänä viljelin myös kardonia, joka on latva-artisokan villi muoto. Se kasvoi komeasti ja siitä syödään lehtirudit. Yritän talvettaa sekä latva-artisokat, että kardonit katteen alla. Saa nahdä mitä keväällä paljastuu. Viimeksi olen valmistanut ruokaa latva-artisokista Ranskassa, nissä niitä sai tuoreena torilta pikku rahalla. Täkäläisissä marketeissa näkemäni yksilöt ovat olleet hyvin surkean näköisiä.

  VastaaPoista