sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Lyhtyjä syksyyn ja hassut portaat


Rakas Puutarhapäiväkirjani, 


Lyhtykukka on kaunis syksyn piristys. En ole erityisesti oranssin ystävä, mutta tämä on aivan mahtava kukka. Toivon, että kukka leviää koko nurkkaan! Alla otetut kuvat on otettu joskus heinäkuussa ja olivat vähän epätarkkoja, mutta kukka erottuu ajan patinasta :)Tässä siis koko tontin nurkkaus: Pihasyreenin taimet aidaksi ja niiden takana maata sitomaan Kurjenmiekat. Lyhtykukka vas.nurkassa, jonka alla Kuunlilja. Kuunlilja on tökätty maahan vain juurenpalasena ja hyvin näyttää voivan! Tämä on siis taas yksi pihamme vettä valuvista paikoista, joten siksi vettä sitovia juurakoita tähän nurkkaan :) 
Ja tässä hassut portaat kasvihuoneelle. Halusin harkoista sammaloituneet portaat ja projekti on kesken. Luonnonkivet tulivat taas eteen, joten portaista tuli vinkkisvonkkerit. Mutta hieman betonia väliin ja piimää päälle, niin eiköhän resepti ole valmis! Portaiden yläreunaan olen istuttanut Kärhöjä, jotka saavat osakseen pajukaaren toivottavasti heti keväällä ;)

4 kommenttia:

 1. Noista portaista tulee vielä kauniit, kun sammal oikein innostuu niistä!
  Ja lyhtykukka on ihana syksyn piristäjä!
  Lähetän vielä kottikärryllisen lämpö täältä etelän auringon alta!
  Nauti tummuvista syysilloista!

  VastaaPoista
 2. Lyhtykukka totisesti leviää... Annoin omilleni aika kylmää kyytiä ;O). Ovat kyllä kauniita.

  VastaaPoista
 3. Lyhtykukat ovat kyllä tosi kauniita, mutta tosi leviäviä. Oikeassa paikassa ne saakin levitä. Tai ainahan niitä voi jakaa muille. (Noi on multa lähtöisin).
  Mun blogissa on sulle haaste. Ota haaste vastaan jos tunnet sen omaksesi, mutta ei mitään stressiä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Aurinkotoivotuksista! Tänään tosiaan satoi vettä! Ja nyt tällä hetkellä odotan malttamattomana Lyhtykukan leviämistä! Voi olla, että joku päivä olen toista mieltä.... Mutta todellakin kiitos siskoni reheville kasvustoille, olen saanut monta ihanaa leviäjää pihalleni! Muutoin olisi vielä aika paljon enemmän mutaa mäellä..... Palataan haasteen merkeissä lähiaikana!

  VastaaPoista