tiistai 13. tammikuuta 2015

Talven kuvia

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Nyt talvisäillä tuntuu kaukaiselta kirjoittaa tänne. Jotenkin sitä vierottuu talven aikana pihatöistä. Vain puunhaku ja lumityöt ajatuksissa. Kolme pientä asiaa kuitenkin on. 

Ensimmäinen on Tammikuun kuva. 
Tänään oli erittäin pyryttävä päivä, tuuli oli voimakas ja pakkasta vain pari astetta. 


Tuuli pyrytti nurkalla katolta lunta oikein pöllyten ja yritin ympäri taloa kuvata pöllyä, mutta sitä oli vaikea vangita kuvaan. Varsinkin kun sormet alkoivat jäätyä ja tytöillä alkoi jo nälkä kaihertaa äänen käytössä.... Mutta kun kuvaa taloaan joka puolelta kummista kuvakulmista, huomaa asuvansa ihan metsässä!!!


Kakkosena on pihan kaunistusyritys. Uutena vuonna tein taas perinteisiä jääkakkuja, mutta kova pakkanen haihtui yhdessä yössä, joten valoisaan aikaan kuvaaminen ei onnistunutkaan. Illalla ripustin jääsydämet narussa ja pitsissä roikkumaan ja asetin kakut portaille, ja aamulla oli melkein kaikki haihtuneet höyrynä ilmaan. Täällä kässäblogin puolella vanhoja jääkoristeita. Jouluna hassu mustikkahapsukranssi sai ylleen sienet ja pitsinauhan. Kranssi on aika mukava pala metsää keskellä talvea.


Kolmantena myöhässä Joulukuun kuva keskellä ylhäällä ja rikkinäisen puhelimen kuvia kuvattuna uudella puhelimella, jonka kamera ei tarkenna. Olisin halunnut muokata joulukuun kuvan sellaiseksi, että näkyy vain tähtisadetikut, mutta nyt olkoon kollaasina. Tämä kuvakokoelma ei ehkä teille kerro mitään, mutta siihen sisältyy muutama muisto joulukuun kuvan lisäksi: Luisteluhetki järvenjäällä joululomalla, pitsisen kynttilälyhdyn tunnelmaa ja joululoman pari lomalta tuntuvaa hetkeä. Tosiaan syksy ja talvi oli aikamoista pyörivää pyörää perheemme osalta, mutta onneksi päällimmäisenä voi muistella niitä pieniä mukavia hetkiä. 


1 kommentti: