tiistai 30. joulukuuta 2014

Joululahja ja havuhaaveiluja


Sain siskoltani aivan ihanan joululahjan! Pihakalenterin!
(Sitä paitsi sovimme ettei joulahjoja, mutta kaikilla oli silti - sopimuksille siis Pyh!)
En osannut edes haaveilla moisesta, ja kuinka onnelliseksi tulinkaan siitä! Muutama päivä on mennyt hypistellessä sitä :) Tässä pari kuvaa:
Eilen oli kova pakkanen ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Joulukuun kuva on vielä ottamatta, mutta ehdin sen vielä huomenna....


Ja katselin Strömsötä Ylen Areenasta ja siellä oli mitä mainioin idea Uuden Vuoden koristeluun! Laittaa Amarylliksiä nurin päin kattoon ja kaataa varsi täyteen vettä, jotta kukka pysyy kauniina! Ja kukat olivat kiinni havuhäkkyrässä, joten koriste oli mitä kaunein!!


Ja nämä kuvat ovat syksyllä otettu siskoni pihasta kännykällä. Kuvan laatu ei siis mitä parhain, mutta näistä havuista haaveilen takapihalle. Metsän ja pihan raja on aivan vettä valuvaa mutaa täynnä edelleen talvesta huolimatta, joten ensi kesänä panostan ikivihreisiin ja maata sitoviin kasveihin. Pihauunnitelmaan siskoni piirsi paljon havuja, mutta minä en niistä ennen pitänyt. Nyt pari mustaa talvea ja mutaista syksyä pihassamme eläneenä ymmärrän havujen iloisuuden....
 Tämä ylin oli muistaakseni Pesäkuusi.


Tämä oli joku jättimäinen jostain vanhalta pihalta tähän siirretty Tuiviota muistuttava kasvi.


Ja tämä oli Pesäkuusen kaveri ilman pesää ;) Siskoni voi kommeitoida havun oikean nimen.... Muistini on hieman lyhyt.... Mutta nämä ovat siis sellaisia, joista pidän, sinertäviä, mustikan sävyisiä, tuuheita ja söpöjä, ja ikivihreitä!

2 kommenttia:

 1. Meilläkin on ekat havut: kolme kartiovalkokuusta. Olen tietoisesti kartellut niitä, sillä koiran koivennosto kellastuttaa ne... ja muutenkin ovat vähän hankalia hoidokkeja. Nyt kuitenkin kokeilen niitä, sillä ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea nuo "upsidedown" amaryllikset!
  Ensimmäisen havukuvan havut ovat metsämänty, pesäkuusi ja hopeamaruna (perenna).
  Tokan havukuvan sinilaakakatajan lajiketta en tiedä. Se on siirretty anoppini vanhasta pihasta ja kituutti monta vuotta ennen kuin lähti kasvuun.
  Vikassa kuvassa on siilikuusi ja kääpiökataja ´Repanda`.
  Mä oon niin sitä mieltä, et havut on pihan selkäranka, ja muut kasvit sitte ovat vaatteet ja korut jotka muuttavat muotoaan ja koristavat eri vuodenaikoina.

  VastaaPoista