sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kaivuuhommia ja Taimipäivä


Rakas Puutarhapäiväkirjani, 
tänään oli työläs päivä pihalla. Kaivoin monesta kohtaa maata. Yhteen koloon tulee uusi perennapenkki, toiseen koloon harkkoportaat kasvihuoneelle, kolmanteen koloon omenapuu ja neljäs kolo sai osakseen punaisen Liljan. Ja ylläriksi Lobelia pistää päänsä esiin kahdesta eri kohtaa puutarhaa. Ja kummankaan niiden lähellä ei ole ollut Lobeliaa ruukussa - kyllä Puutarhamaailma on ihmeellinen!


Päivä alkoi kuitenkin Taimipäivällä. Lahden Puutarhaseura ry järjesti ilmeisesti jo perinteisen taimien vaihto- ja myyntipäivän Lahden perhepuistossa. Kaikkein mukavinta siellä käydessä oli täysin erilaisten mutta niin samanhenkisten ihmisten kohtaaminen. Mahtavia ihmisiä hulvattoman innostuneena kasveista! Minulle mukaan tarttui pallokukkainen ketoneilikka (yllä), punainen Päivänlilja (alla), vaaleanpunainen Pioni ja lilakukkainen Akileija, jonka lehdet ovat vihervalkokirjavat. Eli taas sai mutamömmöt vastapainoa, toivottavasti vain juurtuvat hyvin, nyt onneksi sataa!


Pieneltähän nuo kukantaimet mudassa näyttävät, mutta onpahan elämä Toivoa täynnä, kun odottaa näkevänsä muutakin kuin multaa :)


Ja tämä on se omenapuun paikka, rinteessä tontin reunalla. Harmi vaan, ettei kivien koko näy kuvassa. Keskimmäinen kivi on yli puoli metriä pitkä ja olen saanut sen lapiolla työnnettyä kuopasta! Kyllä ei tarvitse eikä tee mieli kuntosalille! Hyvä me Puutarhaharrastajat, hyötyliikunnan kuninkaalliset! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti