perjantai 29. elokuuta 2014

Syyssatoa

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 


Satoa omasta puutarhasta on mukava saada, mutta se ei aina näytä sellaiselta kuin on kuvitellut. Mansikoita ja salaattia tuli paljon, mutta ne meni suihin ennen kuin niille ehti kameraa väläyttää. Mutta yläkuvassa näkyy yksi suuri? mustaviinimarja ja yksi punaviinimarja. Ei siis yhtäkään terttua vaan yksittäiset marjat - toisaalta se oli jo paljon enemmän kuin saattoi ensimmäisen vuoden pusikoilta odottaa :)


Tomaateissa on todella paljon raakileita ja yksi terttu punotti ennen muita, mutta kuihtui jo ennen kuin ehdin poimia sitä, saattoi olla oksa poikki. Mutta tomaatin suhteen odotukset ovat vielä korkealla :) Porkkanoitakin tulee kivasti!


Pavut ovat kasvaneet hyvin ja ensimmäinen poimintaerä on ryöpätty. Netistä keitto-ohjeen löysin 5min, jäähdytys ja pakastus, ja sen mukaan toimin :) En vain tiennyt pitääkö vain pavut kerätä talteen vai saako palotkin syödä, mutta ajattelin että eikö ennenkin koko pötkö ole syöty? Julkiset lukijani, mahtaako teillä olla kokemuksia pavun kasvatuksesta? Tästä lajista saattaisin innostua, sillä nämähän ovat huipputerveellisiä. Ja nämä kaksi viimeistä kuvaa ei ole omasta kasvihuoneestani, mutta oli pakko kuvata koska isän kasvihuoneessa MINUN siemenestä kasvattamani Kesäkurpitsa on todella suuri pehko ja tuottaa varmaan satoa. Omassa kasvihuoneessa se on vasta lehahtanut kasvuun, joten kesä loppuu sen osalta kesken. Erikoista molemmissa on, että sekä isän että minun varret menivät poikki ja silti kasvi juurtui uudestaan ja tuottaa kukkia ja satoa!


Isällä oli myös hauskan mallisia tomaatteja :) Nämä isän kuvat on otettu kännykällä, joten kuvien laatu on entistäkin huonompi....

Ja anteeksipyyntönä lukijoille, että molempiin blogeihin olen joutunut laittamaan kommenteihin minun hyväksyntä-kohdan, koska blogeihin on ilmestynyt jotain amerikkalaisia mainoksia. Kurja homma tällaisen todella pienen ihmisen blogin kiusana...1 kommentti:

  1. Tuo ensimmäinen kuva on aivan mahtava! Hienot värit ja fiilis.
    Ja ei ois tullu noin hieno kuva jos lautasella ois ollu ämpärillinen viinimarjoja. Puolensa kato kaikella....

    VastaaPoista