keskiviikko 13. elokuuta 2014

Etupihan käkkäröitäRakas Puutarhapäiväkirjani, 
viime ajat ovat olleet laiskottelun aikaa. Tekemistä olisi mielessä vaikka kuinka paljon, mutta tuolla helteessä ei ole jaksanut puuhastella mitään. Myös loman loppu sai aikaan mökkeilyä ja muuta hauskaa, joten kukat ja kasvit olivat hetken omillaan. 

Ensiajatus etupihalle oli kasvilaatikot tai muuritetut istutusalueet ikkunoiden alle. Mutta nyt ajatus on muuttunut, josko kuistia jatkaisi toiselle puolen taloa ja kulkupuolelle on muodostunut ämpäripuutarha, joka toimii ihan hyvinkin. Yllä oleva postilaatikko on mieheni vaarin vanha ja toimi meillä muuton jälkeen postilaatikkona. Nyt se palvelee muistona menneestä. Ja harava joka pitää luukun auki, on taas mieheni papan peruja. Laatikossa oli Kruunuvuokko ja Krasseja, mutta Vuokko kukki nopeasti ohimennen ja jäi kuvaamatta.


Tämä Pelargoni on Aarteista kallein. Se on ollut jo monen monta vuotta hoidossani ja talvehtii isän autotallissa. Nyt se on taas mahtavan suuri! Ja erikoisinta, että kukat ovat kahden eri sävyisiä oranssin punaisia ja tumman punaisia. Kuvasta huomaa, että lapset ottavat osansa kivikosta ja ovat rakentaneet hiirelle kolon ruukkujen väliin...


Tässä näkyy koko ämpäripuutarhaa. Tuo kanaverkkoa vasten kasvanut köynnös, jokuEnkelinjotakin, oli kaunis, nyt jo värit haalistuneet helteen paahteessa. Oli hauska hankinta kesän alusta. Lobelia jaksaa rehottaa paahteesta huolimatta.


Tämän kasvin nimestä ei ole tietoakaan. En muista yhtään, mutta kukki kauniisti ja nyt jo kukinta on hieman mennyt ohi.Tässsä reunan yli kurkkii pistokkaani :) Otin jonkun tv-ohjelman innostamana Surfiinasta (onko toiselta nimeltään Petunia?) pistokkaat ämpärin reunaan ja nyt ne pikkuruiset taimet kukkii - hauskaa! Vaikka kukinta-aika jääkin lyhyeksi, eikä kukka ehdi kovastikaan kasvaa.


Ja tässä kasvoi ne Kruunuvuokot. Ovat minusta superkauniita, mutta ovat jo kuivuneet käkkäröiksi. Ja ämpäri taitaa olla vähän huonosti kasteltu, kun Aitoelämänlankakaan ei siinä kovin runsaana kasva..... 


Ja tässä pikkuruiset aarteeni :) Keskimmäinen valkoinen Pelargonia on hieman niukkakasvuinen ja laatikkoon on ilmestynyt Lobelia jostakin :)Ja yksi Aarre: Morsionruusu innostui kukkimaan uudestaan. 

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 
taitaa olla syytä keskittyäkin Pelargonioihin ämpäreissä, koska tämä #wannabepuutarhuri ei ole kovin reilu kastelija... Sa nähdä kukkiiko Dahliat ollenkaan. Niitä odottelen kovasti. Samoin Miekkaliljoja, josko vielä ehtisivät kukkaan!

1 kommentti:

  1. Hei, mä löysin tänne tieni kun tulin tuota postilaatikkoa etsimään! :) On hieno kyllä tuo vihreäkin ja juurikin niin ajan patinoima kun voi olla! :)

    VastaaPoista