torstai 10. syyskuuta 2015

Siloposken aurinkoinen

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Eilen olin istutushommissa nuorimman kanssa ennen yövuoroa. Kaikki muut viilettivät muualla ja me vietimme kummallisen hiljaista ja levollista hetkeä. Kahvikuppi, keksejä ja viltti auringossa 2-vuotiaan kanssa tekivät istutushetkestä melko erityisen. Ihan kuin hetki olisi kestänyt kauemminkin. Kuopus oli ihanan mukana istutuksessa. Nukkekin kävi kuopassa ja pieni käsi levitti multaa hymyillen ja hartaasti: "Tuntuista" tokaisi hän sormet pehmeässä tuoreessa säkkimullassa <3

Hedelmäpuista olen haaveillut ja pilariomenapuut etupihalla eivät tänä vuonna edes kukkineet, koska tulivat tosiaan syödyksi keväällä. Nyt ne ovat toipuneet siitä shokista ja saa nähdä kuinka ne voivat ensi keväänä. Mutta tämä niin kaunis yksilö myös nimen perusteella, saa nyt juurtua paikalleen. Toivottavasti se saa joskus alapihalle kaverikseen päärynäpuun.

Martin Lutherin sanat puhuttelivat minua jo lukioikäisenä. Miten suuri toivo niihin sisältyykään.

"Jos tietäisin maailmanlopun tulevan huomenna, vielä tänään istuttaisin omenapuun"


6 kommenttia:

 1. Ihana hetki tosiaan! Ja miten ihania muistoja tuollaisista hetkistä jää lapselle. Tuo ´tuntuista` on juuri oikea sana, ja tuntuisuuden terapeuttisuus taitaa kiehtoa meitä aikuisiakin.
  Nuo siloposkiperheen omenat ovat tosi hyviä uusia Suomessa kasvatettuja uutuuslajikkeita, jotka ovat terveitä, rupi ja tauti vapaita. Tänä vuonna on ollut paljon keskustelua omenapuiden ökkiäisistä ja taudeista, niin noi on hyviä vastaiskuja siihen. Anteeksi, että tästä tuli tälläinen puutarhurin tietoisku ja jonkun mielestä varmasti piilomainontaakin, mutta pakko on hyvää kehua.
  Ja toi Lutherin lause puhuttelee myös muo. <3

  VastaaPoista
 2. Paras kommentti lapsen suusta pehmeästä mullasta 'tuntuisa', siinä on se kaikki hyvä, josta me aikuisetkin nautimme! Nämä hetket ovat tulevaisuuden voimavaroja! Kaikkea hyvää omenapuullekin :D Oliko 'Siloposki' omenapuun nimi, jos on niin onpa kaunis nimi!

  VastaaPoista
 3. Lapsikin tunnistaa hyvän mullan! Niin se vaan on :D Ihan mahtava kommentti.

  VastaaPoista
 4. Oi mikä hetki pienen kanssa - ja vieläpä hyvin sujunut sellainen ;)

  VastaaPoista