keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Sisäkasvillisuudesta

Rakas Puutarhapäiväkirja,


Syksyn tullen sitä alkaa viihtyä sisällä ja viltit ja tyynyt kertyvät taas sohville. Ajattelin tännekin laittaa sisäkasvillisuudesta muutaman kuvan. Meillä on vain niin pimeää, että kuvien laatu ei häikäise, mutta nyt on ajatus tärkein. Kukkalan Sanna on laittanut ihania ja inspiroivia kuvia omasta kodistaan. Niistä innostuneena voisin hankkia muutaman sisäkasvin lisää, jos vain tietäisin minkämoisia.

Muutama vuosi sitten muutossa hävitin kaikki viherkasvit, kun hermostuin niiden olemassaoloon. Nyt olen pikku hiljaa kerryttänyt lisää. Anopinkieli tai -hammas on ainoa vanha kasvi. 


 Tv tasomme ilman tvtä on pitkä ja siinä on viherkasveja ja kynttilöitä. Ja tietenkin pleikkari keskellä, jonka jätin kuvaamatta. Kaikkien perheenjäsenten sisustuselementit pitää mahtua samalle pöydän kannelle.... 

Muorinkukka on aivan mahtava kontrasti harmaalle seinälle ja Aaronin parran viereen. Sen lehtien vaot ovat puhuttelevia. Aaronin parran olen saanut tädiltäni ja siitä olen juuri luovuttanut poikasia "lankojen" päästä ja jakanut kasvin juurakot kahteen eri ruukkuun.


 Tv-tason oikea puoli, oikealla tuo "ilmanpuhdistus"kasvi, jonka nimeä en muista... (ylläri...)


Tvtason vasen puoli


Tässä Aaronin parran jakotaimi makuuhuoneessa. Ihastuin Finmarilla tällaiseen lasikupuun. Oli ilmeisesti kynttilälle tarkoitettu ja näin heti Aaronin parran tämän sisällä, joten isoin kupu lähti mukaan. Käyn ehkä vielä ostamassa kaksi pienempää kynttilöille ikkunaan. 


 Odotan innolla, että juuret kasvaa alapuolelta näkyviin :)Muorinkukan lisäksi Aaronin parran lehdet raitoineen ja karvoineen ihastuttavat!


Tämä on kestolemppari: Siskolta saatu tuoksupelargonin pistokas. 
Sen tuoksu on ihan mielettömän hurmaava ja keittiön ikkunassa sitä on ihana humpsauttaa ohimennen. Ennen vanhaan kuulemma ihmisillä oli tällaiset eteisessä, jolloin vieraiden tullessa sisään tuoksu toivotti vieraat tervetulleeksi. Ah miten romanttista!

Ja viimeinen on kummallisen sitkeä yksilö:
Roikkuva kaktus tädiltä saatu, mikä pysyy hengissä vaikka sitä ei korkean hyllyn päällä muista koskaan kastella :)

Tällaisia sisäilman iloja meillä. Tiedän todella vähän sisäkasveista. Mikä on sinun lempparisi?5 kommenttia:

 1. Ihana, kun puutarhakauden jälkeenkin on elämää ja voi hoivata ja nauttia sisäkasveista. Tykkään kovasti noista vihreän ja punaisen eri sävyistä. Aina ei tarvitse olla kukkia, lehdet ovat niin kauniita ja yksityiskohtaisia.
  Ja toi lasipallo on kyllä niin kaunis. Mäki haluun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin hullaannuin niin et tekisi mieli jokaiseen ikkunaan tuollainen ripustaa!

   Poista
 2. Tuoksupelargoni ja muorinkukka kuuluvat omiinkin suosikkeihin. Mä tykkään Ikeasta saataviin himalayan mix- kasveista melkein kaikista. Ei ihan tarkkaa käryä mitä ne kaikki ovat. Muorinkukkaa ja erilaisia aloeita siinä ainakin oli. Kaikki mehikasvit sytyttävät myös. Isommista kasveista Maijat on kivoja. Tykkään erityisesti purppuraisesta lehden alapinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe vera ja mehikasvit olisivatkin mielenkiintoisia lisiä. Samoin mieleen tuli Kodinonni, josko sellaisen jostain vielä löytäisi. Piti ihan googlata Maija, ja olipa hienolehtisiä kasveja! Todella upeat värit!

   Poista
  2. Ja nyt niistä Maijoista oli jo Iltalehdessäkin! Taas kun oppii uutta, ne bongaa joka puolelta :)

   Poista