torstai 12. marraskuuta 2015

Aarre ihmeellinenKävin ulkona hakemassa puita kuivumaan sisään ja kiersin pihalla ympyrän. Onneksi tein sen, sillä mullalla ihan yksin, kuihtuneiden Kuunliljan ja Jättipoimulehden vierellä, suorastaan lojui tämä iki-ihana vuokko!


Noin viisi senttiä korkea varsi ja nuokullaan oleva valkoinen kukka paistoi mustalla mullalla. Vieläpä sellaisessa kohdassa, johon en ole tätä istuttanut! Olen parina kesänä yrittänyt istuttaa näitä Neilikoiden viereen, mutta eipä sieltä ole kuin pari lehteä pilkottanut. Kumma kasvi. Ja olen varmaan siirtänyt "hieman" multia taas paikasta toiseen, kun tämä Kauneus pisti päänsä ihan eri paikassa esiin. Mutta kummallisinta on, että täällähän on ollut jo pakkastakin! Kuinka tämä kauneus oikein jaksoikin juuri nyt nostaa päänsä!?! Olin jo vannonut, että tässä oli tämä kukan tarina, kun en saa sitä kasvatettua - mutta nyt heräsi toivo... Josko vielä ensi vuonna kokeilisi..... Minulle tulee tästä Mummo mieleen, onkohan oikeasti mummolassa näitä kasvanut vai onkohan joku oma kuvitelma. Hälläkö sillä väliä. Kaunis kukka ja Mummola-muistot ovat ihania!2 kommenttia:

  1. Oi, mikä kaunotar! <3
    Ja kruunuvuokon heteet ovat täydellisen väriset alustaan nähden.

    VastaaPoista
  2. Kruunuvuokko taitaa olla aikamoinen veijari. Kävin tänään kaivamassa oman kruunuvuokkoni mukulat mullasta. Siinä oli vieläkin nuppuja ja se on kukkinut monella kukalla nyt loka-marraskuussa. Eipä ole välittänyt edes pakkasista.

    VastaaPoista