perjantai 13. marraskuuta 2015

Heteet heleät


Oi Puutarhapäiväkirja, miten hauskaa oli, kun siskoni huomasi edellisistä kuvista saman kauneuden mikä erityisesti minuakin hiveli. Kruunuvuokon heteet olivat kauniin siniset <3

Ja nyt olen tuijottanut ruokapöydällä olevan kukkakimpun heteitä viikon päivät. Sain mieheltäni kukkia viime viikonloppuna ennen kuin hän lähti reissuun ja siinä on niin kauniit ja kestävät valkoiset Liljat. Huomioni on ollut kiinnittyneenä Liljojen heteisiin. Yläkuvassa on teräväpäiset heteet ja alakuvassa "pampulat". Onkohan yläkuvan kukasta pampulat vain tippuneet vai onkohan eri lajiketta.... Kahdella kolmesta Liljasta on teräväpäiset heteet ja vain yhdessä nuo siitepölytumpulat. Kauniita ovat molemmat! Kaverina Liljoilla on kauniita pilkullisia vaaleanpunaisia kukkia, ehkä joku teistä lukijoista osaa nimetäkin ne.... Taas voin todeta, että eipä kukan nimi siitä kaunista tee - Ovat niin kauniita ja terateuttisia hyväntuulentuojia!Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Liljan siitepöly on muuten sellaista, joka likaa vaatteet tehokkaasti. Valkoisesta sitä on jopa vaikea saada pois. Onneksi se on varsin pieni ongelma, sillä itse liljat ovat kyllä niin kauniita.

  VastaaPoista
 2. Uskoisin, että siitepölyt on kukkakaupassa napsittu käsin pois. Tuo yksi jossa ne ovat säästyneet, onkin ehkä auennut vasta kaupasta poistumisen jälkeen. Itse tykkään, että pallukat jätettäisiin paikoilleen, vaikka ne tosiaan tuhrivatkin. En kuitenkaan käytä lasten takia pöytäliinoja, joten minua se ei haittaa.

  VastaaPoista
 3. Juu sotkua on pöydällä siitepölystä! Ja tuo voi pitää paikkansa, että kukkakaupassa ovat poistaneet siitepöypallurat, koska ne joissa ei niitä ole, ovat kuihtuneet ensimmäisenä. Nyt alkaa kimppu vedellä viimeisiään....

  VastaaPoista
 4. Nuo täplikkäät kukkaset ovat inkaliljoja - alstroemerioita. Ja mainitsemasi hedepallurat poistetaan yleensä kukkakaupoissa sen vuoksi etteivät pääse tahraamaan esim. just liinoja, niiden väri kun on todella voimakkaasti värjäävää.

  VastaaPoista