torstai 29. toukokuuta 2014

Pelargoni-innostusta
Rakas puutarhapäiväkirjani, visertelen myös Twitterissä. Siellä ihastelin muutaman puutarhuriharrastelijan kanssa *Chokolate mint*nimistä Pelargoni-lajiketta. Eräs amerikkalainen harrastaja esitteli kuvaa omastaan ja kertoi että siellä Pelargonit kasvavat ympäri vuoden maassa ja kasvavat todella suuriksi. Voi sitä ihastusta meissä suomalaisissa!

Rakas puutarhapäiväkirjani, tässä minun Pelargonini. Tämä ämpärissä kasvava on haettu äidin ja isän autotallista talvehtimasta, väriltään kirkkaanpunainen. Kukki viime vuonna koko kesän runsaasti, eli toiveet on korkealla! Chokolate mintissä oli samantyyppinen lehti, ruskeaa vain enemmän, tämä tuskin on sellainen! En tiedä yhdenkään oikeaa nimeä :) Haluaisin rusehtavan lehtisen ja kerrotun kukkaisen ehdottomasti kokoelmiini!
Ja tämä yksilö on uusi ja vieressä toinen erivärinen pinkki. Kaikki kuvat on otettu sateen piiskauksen jäljiltä, joten kukat hieman ruhjuisia. Pinkit istuvat parvekelaatikossa kaiteella. Ja alla oleva on siskoltani saama pistokas, joka oli juurtunut todella hyvin ja siirsin sen viikonloppuna ulkoilemaan. Hyvin näyttää voivan, nuppuja ei vielä ole.Ja tämäkin sisällä oleva on siskoltani saama Tuoksupelargonin pistokas. Se tuoksahtaa aina kun sitä hipaisee. Ennen vanhaan näitä pidettiin eteisessä ja humpsautettiin sen lehtiä, jotta sen tuoksu vastaanotti vieraat. Se ajatus huumasi minut ja aion kasvattaa tästä supertervetuliaishumpsauttajan!

Mutta Pelargoneista enemmän siskoni blogissa täällä ja täällä. Ja myös aivan mielettömiä Pelargonia-kirjoja on olemassa! Rakas puutarhapäiväkirjani, JOS omistaisin autotallin, se olisi talvisin täynnä talvehtivia Joriineja ja Pelargoneja!!

And in English few words; my English is not very well, but I try ;)  These are my treasures! Pelargonium (Geranium) in the highest photo has been on my fathers garage the hole winter and now it's outside. Last summer it had many beautiful red flowers and that's what I'm waiting for this summer also. Now after rain, newest pelargoniums pink flowers are bit ragged. Two lowest are cuttings from my sister. I don't know what the lowest is called, but straight translation is Smellpelargonium :D


3 kommenttia:

 1. Varoitan; pelargonit vievät ensin pikkurillin ja lopulta koko käden...
  Ei muuta kuin autotallin rakennuspuuhiin, mutta ei sinne tuu kyl auto mahtumaan, sen tietää jo nyt.
  Tai sitten taloon täytyy tulla lisäsiipi pelakuille tai puolilämmin kuisti kuin ennen vanhaan. :)
  Katsos kun blondit ajattelevat, että pelargonien talvetus säästää silkkaa rahaa!

  VastaaPoista
 2. Puolilämmin kuisti olisi aivan täydellinen!! Pelargonit ikkunalla ja räsymatto lattialla :) Ja kyllä todellakin riipaiseen sydäntä, kun kuulee jonkun heittäneen vanhan kesän Pelargonit roskiin - tottakai ne täytyy säästää ja lahjoittaa säästävälle :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva löytää tie tänne minulle ennestään tuntemattomaan blogiin. Pelargoneista juuri postasin Mielen Lumossa äskettäin, jos haluat käydä kurkkaamassa, niin tervetuloa :)

  VastaaPoista