torstai 24. heinäkuuta 2014

Kasvihuonenurkkaus

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 


Kasvihuoneen seutu alkaa näyttää kasvimaalta. Uusia ideoita on jo ensi vuodeksi tämän vuoden kokemuksella miljoona :)


Oikeassa reunassa kaksi puna- ja kaksi mustaviinimarjapensasta. Laput säästin talteen, että minkä nimisiä pensaita hankittiin, mutta nyt laput ovat hukassa :D


Mansikkamaalta kuoli osa taimista viime talvena. Nyt hankimme mansikkakankaan ja satoa tulee lapsille napsittavaksi. Porkkanankin taimet kasvavat hurjasti :) On niin mukavaa saada omaa satoa! Raparperistakin saa kohta piirakan :)


Kasvihuoneen kulmalla roikkuu kesäkukka-amppeli, joka on välillä kuin järvi ja välillä rutikuiva aavikko, ehtiiköhän kukkaparat kukkia ollenkaan :)


Vas puolella kasvihuoneessa on tomaatit ja pavut. Tomaatintaimet innostuivat viime viikolla kasvaaman niin hurjasti, että piti karsia lehtiä ja latvat irti. Josko nyt alkaisivat kypsyttelemäänkin tomaatteja.


Oikealla puolella on salaatteja, rucolaa ja basilikaa, tilliä ja persiljaa. Toinen erä on nyt kasvamassa :)Perällä kasvaa siemenestä istutetut kesäkurpitsan ja kurkun taimet. 


Mieheni sai oppilailtaan mansikka-amppelin, joka tuotti heti mansikoita ja karsin riippuvista osista toiseen amppeliin juurtumaan, josko saisi kahden amppelin satoa pian.


Ja kasvimaan perällä kasvaa tädiltäni saatu Lipstikka. Haluaisin kasvattaa yrttejä niin, että niitä saisi kuivattua talveksi talteen. Ja olisipa hienoa myös oppia käyttämään eri yrttejä mausteena.  Kasvihuoneessa kasvaa myös Timjami ja Minttu, mutta meinaavat jäädä isompien jalkoihin. Pitää ensi vuonna järjestellä kasvihuone parempaan järjestykseen :) Ja juuri istutin Lipstikan viereen pari uutta tuttavuutta, mutta laitan kuvia, josko kasvavat :) On jännää seurata miten saa oman maan satoa. Myös lapset ovat innoissaan ja maistelevat eri salaatteja. 

Rakas Päiväkirjani, vaikka onkin välillä ajanpuuteahdistus kasvihuoneen suhteen, mutta taitaapa vaiva kannattaa. Näin nimittäin tänään Tomaatissa isoja raakileita....
Nyt pitäisi mennä takapihalle keräämään mustikoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti