keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mietintöjä Puutarhasta

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 
Puutarha on omituinen paikka. Se on ehdottomasti yksi maailman työläimmistä paikoista, koska se ei ole ikinä valmis. Mutta samaan aikaan se on maailman rentouttavin ja kaunein paikka. 


Rakas Puutarhapäiväkijani, 
eilen säilöimme mansikoita pakastimeen ja samalla katselin Maailman kauneimmat puutarhat - ohjelmaa Ylen Areenasta. Siellä oli jos jonkinmoista muuria, kiveä, betonia, patsaita, kaupunkeja, heinikkoja ja kukkamaita. Se herätti minussa paljon ajatuksia. Puutarha on paljon muutakin kuin kukkasia. Se on ennenkaikkea yksi iso huone taloon lisää. Siellä voi viettää aikaa lukien tai syöden. Suomen ilmastossa se tarkoittaa, että Puutarhassa pitää olla jotain ikivihreää havua, joka näkyy talvellakin ja eri korkuisia elementtejä, jotka erottuvat syksyn pimeässä ja hangen alla. Talvellakin olisi hyvä olla puutarhassa paikka, jossa oleskella. Mitähän se voisi meidän pihassa olla? 

Kivitetty katu ja köynnösruusu on kuva jostakin Visbyn kaduilta jostakin lehdestä. Tunnelma kuvassa ei ole levoton, vaikka köynnöksiä on suht paljon ja kivitetty katu on todella kaunis.


Nämä kolme kuvaa ovat Ylen ohjelmasta Karjalan kunnailla. Siellä on pappisperheen pihassa aivan todella hieno vanha kasvihuone, jossa pappi myös istuskelee pitkin päivää. Eli kasvihuone ja huvimaja samassa. Ylemmässä kuvassa näkyy, ettei kasvihuone ole aivan neliö, vaan siinä on "erkkerikin". Alaosa on vanha punatiiltä. Aika hauska ja romanttinen vai mitä!?!Tässä kuvassa näkyy kuinka ajan hammas on jo purrut kasvihuoneeseen, mutta ah niin kaunis! Siis kasvihuone, eikä Peter Franzen....


Tämä kuva on Beatrix Potterin elämästä kertovasta elokuvasta. Aivan ihana vuoristopiha käynnöskasveineen ja kiviaitaa metritolkulla. Tässäkin tunnelma on suorastaan herkullinen, vaikka huomattavasti askeettisempi kuin ensimmäisessä köynnösruusukuvassa. 


Ja viimeisenä on hauska risuaita jostakin Ylen Puutarhaohjelmasta aikojen takaa. Tätini vinkkasi kuinka hauskaa risuaitaa näki ohjelmassa tehtävän ja hetihän etsin ohjelman silloin Areenasta käsiini. Huomaatte että katson kaikki ohjelmat Areenasta, koska en neljä pikku Aktiivin kanssa ehdi tv:n ääreen "oikeaan" aikaan. 

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 
nyt siis pohdin pihaamme aitaa, kulkuväylää, korkeuseroja ja miltä piha syksyllä näyttää. Avoimet Puutarhat päivässä kiinnitin huomioni polkuihin ja kulkuväyliin, joita pihoissa oli. Kaikenlaista veikeää polkua, askelmaa ja porrasta pihaan mahtuisikin. Saapa nähdä mitä tässä vielä syksyyn mennessä keksii...... 

Ja Te päiväkirjani lukijat, kertokaapa kommenttikenttään hauskimpia ja erikoisimpia ideoita korkeuseroihin, talven varalle tai kulkuväyliin olette tehneet tai nähneet? Ideoiden vaihtohan täällä virtuaalimaailmasta on yksi mukavimmista mahdollisuuksista! Saa laittaa linkin kommenttiin mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti