perjantai 14. elokuuta 2015

Kukkia jonkinmoisia

Rakas Puutarhapäiväkirja,


Tai tällä kertaa ei niin rakas. Pihalla olosta olen nauttinut, ja kukkivista kukkasistakin, mutta osa tapahtumista menee ihan sivu suun, kun ei ehdi merkitä ylös. Olisi kiva saada kaikesta päiväkirjamerkintä. Tai no, onkohan nuo raakojen tomaattien kuvat kovinkaan mukavia muistoja.... Ei ole tehnyt tämä kesä hyvää puutarhaitsetunnolle, kun ainoat rehottajat ovat rikkaruohoja.... Myrkytin rikkaruohot kivikosta jo toistamiseen, kun luonnonmukainen vaihtoehto ei aiheuttanut rikkaruohoille minkäänlaista vammaa. Nyt tein vahvemman seoksen, katsotaan tapahtuuko nyt mitään... Mutta papuja ehkä saadaan, täytyy niitä käydä kuvaamassa!

Ja olipa lohdullista kuulla, ettei kaikkien muidenkaan Korpijaakon ruusujen alut lähteneet kasvuun. Mielenkiintoinen kokeilu - ja yritän vaalia kahta Ruusunalkuani hellällä kädellä, jotta keväällä ne saisi maahan...

Mutta tässäpä nyt kesäkukkakuvia, kun lopulta jokin kukkii...
Minulla on kahdenlaista Malvaa kukkapenkissä. Tämä yläkuvan kauneus on uusi. Kumpikohan on Harmaamalvikki tai onkohan joku Ruusumalva - ei hajuakaan, mutta kaunis on!


Tämän Dahlian ostin poistokorista ja pidin sitä ensin kasvihuoneessa, kun Juhannuksena vasta pääsi ruukkuun. Mutta ehtipä sekin kukkia kaikesta huolimatta. Ei suosikkini, mutta hauska ilmeen tuoja saviruukussa kasvihuoneen nurkalla.


Kasvihuoneen sisääntulon Kärhö kukkii runsaasti, vaikka köynnös on vielä hentoinen. Portaan toisen puolen Kärhö kuoli ja on nyt harmaana köynnöksenä harmaata heinäseivästä vasten. 

Mutta voihan Liljabingo! 
Kati puhui hetki sitten Liljabingosta. Messuilta minäkin ostin vaaleanpunaista. Viime vuonna olivat oransseja ja nyt keltaisia!!! Taitaa olla paras ostaa ihan puutarhakaupasta jos haluaa tietynväristä... Maljakkoon tämäkin päätyy...Hempein tunnelmin viikonloppuun!

3 kommenttia:

 1. Siinä onkin puutarhurilla pähkäilemistä, kun pitäisi ehtiä kaikesta ihanasta nauttimaan ja samanaikaisesti myös muistoihin kirjaamaan.
  Kauniita kukkia ihan jokainen. On sinulla siis muutakin kasvanut kuin rikkaruohot.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkakuvia! Aivan ihana tuo alimmainen kuva, siinä niin herkkä ja hentoinen tuo vaaleanpunainen harsokukka! Harmittaa täälläkin kun aina vain ei ehdi tekemään kaikkia suunnitelmiaan loppuun saakka... No elämäähän tämä on ja kaunista kaiken lisäksi....

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia kaikki ja upeasti kasvaneet! Kyllä ne tomaatitkin vielä väriä poskiinsa saavat.

  Nuo messujen liljat ja juurakot olen jo vuosia sitten jättänyt ostamatta - ne olivat aina keltaisia tai oransseja! Upea tuo daalian kukka! Nyt en kukkamaistani nauti, oltiin viikko reisussa ja kukkamaat ja kasvimaan on valloittanut rikkaruohot, otollista - kosteaa ja lämmintä ja mielestäni perkasinkin kukkamaan hyvään jamaan ennen lähtöä! Uskomaton kasvuvoima niillä!

  Mullakaan ei ruusut lähteneet kasvuun ja se harmittaa, ehkä en ole ruusunkasvattaja ollenkaan...

  VastaaPoista