keskiviikko 19. elokuuta 2015

OOOO ja voih!

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Kävin raivaamassa kasvihuonetta. Tomaatit tekevät varkaita minkä ehtivät ja itse tomaatit ovat vihreitä edelleen. Nyt katkoin ja karsin varsia kunnolla. Samalla ajattelin, että raivaan kasvihuonetta muutenkin, ja Kurkut ja Kesäkurpitsat revin pois. Sitten meinasin repiä Parsakaalitkin, mutta onneksi huomasin, että varressa onkin jotakin, mikä näyttääkin ehkä hieman jo Parsakaalin kukalta! Ei ole hajuakaan millainen tämän pitäisi olla. Pitäisikö muistuttaa enemmän esim kukkakaalen vartta. Mutta nyt on yhtä suuri kuin tomaatin varsi ja siinä kukkasia :) Eli katsotaan mitä kehittyy :) Oli huippuhauska yllätys!

Tämä oli ainoa kurkku kolmessa varressa, joten kompostoitumaan lähti ......

Tomaatti on muuten se siemenestä kasvatettu versio :) Ja porkkanan ensimmäinen kukka on muuttunut ruskeaksi, niin voipi olla että saamme siemeniä :) Kärpäset muuten tykkää näistä kukista...

Itse vaaleanpunaiselta  perennapenkiltä odotan ensi kesänä enemmän. Josko Syysleimut leviäisivät kunnolla ja samoin Akileijat ja ne pari VAALEANPUNAISTA Liljaa.... Toivottavasti kukissa on ensi vuonna jo näköä.... Tarvitseeko muuten Pioniunikkojen siemenet kerätä talteen vai antaako niiden tippua sijoilleen?Ja voehan Liljat! Toinen oli sitten oranssi..... Ja kolmas katkesi jo päänsä mullasta nostettuaan, kun laps pomppi perässäni kukkapenkissä keväällä. Että tällainen Liljakesä!!!


2 kommenttia:

  1. Yllätykset ovatkin niitä parhaita puutarhan herkkuja.
    Meilläkin tomaatit ovat edelleen ihan vihreitä. Sen sijaan kurkusta on tullut hyvin satoa. Ja nyt tästä täytyykin lähteä hakemaan kasvarista kurkkusatoa, kun siitä muistutit.

    VastaaPoista
  2. Liljat yllättävät melkein aina, keltainen taitaa olla suosikkiväri! Vai on teillä viidakkoveitsi heilunut, onneksi parsakaalin säästit. Tuo on tosiaan parsakaalin nuppu ja parhaassa syöntikunnossa vielä, älä päästä sitä kukkimaan kuitenkaan. Parsakaaliahan on montaa sorttia, noita jotka tekevät pienet nupputertut ja ne joilla nupputerttu on isompi. Meillä tomaatin taimet keväällä oli niin ressukoita että ajattelin ettei niistä ennen joulua tule mitään, mutta ihmeesti ne ovat viihtyneet ja tuottaneetkin, kurkkuakin on tullut reippaanlaisesti. Heiluttelin kanssa viidakkoveistä ja raivasin latvat poikki, alalehdet ja varkaat pois, on se aika jännää että varkaiden määrä tuntuu olevan riippuvainen tomaattilajista vaikka siis samansukuista runkotomaattia pitäisi olla, pensas- ja amppelitomaatithan sitten ovat oma lukunsa.

    VastaaPoista