torstai 28. tammikuuta 2016

Hauskaa!

Voi Rakas puutarhapäiväkirja, 


Hah hah haa! 
Nyt on pakko tunnustaa, että seisoin aamulla puoli tuntia Prisman siemenosastolla ihaillen ja lueskellen kukkasiemenpussien kylkiä ja kuvia! 

Ja toinen Hah!
Osasin hillitä itseni (vielä näin tammikuussa) ja ostin VAIN YHDEN siemenpussin. 
Se oli pakko ostaa ja ehkä täytyy ostaa vielä lisää, sillä löysin maailman hauskimmat siemenet! Teille muille ei ehkä samaa iloa tästä tule, mutta minä nauroin 5v ja 3v tyttöjen kanssa aika railakkaasti kaupassa :) Siis

SUVIKAKKARA!

Jos vielä blogillani ei olisi nimeä, nimeäisin sen ehdottomasti Suvikakkaraksi!
Ihan sama minkä näköinen kukka, kun sillä on tuollainen nimi! Ihan hienojahan nuo pussin kyljessä ainakin ovat! Salaa kuitenkin toivon pussista löytyvän eniten kaikkia muita sävyjä kuin oranssia.
Ja hassua, että ennen olen ihaillut kukkia viis nimestä ja nyt "ihailen" kukan nimeä viis kukasta :)


Ja samalla kaivoin esiin siemenlaatikon, johon olen munakennoissa kuivattamani ja suodatinpusseihin säilömäni kesäsiemenet arkistoinut. Samassa laatikossa on myös syksyn poistolaareista haalimiani siemenpusseja :) Talvea piristää, kun tietää jotain olevan jo taskussa seuraavaa kesää varten! Ehdottomia joka kesän suosikkeja ovat Ruiskaunokit ja Kosmoskukat. Sekä tietenkin Tuoksuherneet ja Krassit. Viime kesän ehdottomat uudet idolini ovat Pioniunikot. Näitä odotellessa siemenpussien ihailu on terapiaa!

Ja loppukommentiksi. 
Ensimmäisen kerran jätin julkaisematta viime postaukseen kommentin. Ensin ajattelin siihen vastata kaikella ystävyydellä, mutta sitten totesin, ettei tämä ole mikään yleisönosastonkirjoitusten paikka. Joten jätin sen julkaisematta. Toivon, että keskustelu jatkuu iloisena, rakentavana ja myös kritiikkiä saa antaa, kunhan se koskee puutarha-aihetta, eikä persoonaani tai perhettäni. Täällä mainitsemani palaset perhe-elämästäni eivät anna tarpeeksi tietoa kritiikkiin omasta perhe-elämästäni tai yhteiskunnallisista mielipiteistä. Ja oma nimi kommenttien perään olisi myös mukavaa. Kiitos, että huomioitte tämän. Harmillinen loppukommentti oli pakko lisätä niin iloisen ja hauskan päivän perään. 

13 kommenttia:

 1. No, pakkohan sun oli noi siemenet ostaa.
  Munki on pakko ihailla ja tarkastella joka kaupassa siemenhyllyt. Pakko on vähän hypistelläkin.
  Mä kans just järkkäilin mun siemenet kylvöjärjestykseen. Oli niin ihanaa. Jätin ne kodarin pöydälle, jotta voin niitä ohimennessäni vähän hypistellä. :)

  VastaaPoista
 2. Pieni hinta isosta ilosta. Tuollainen siemenpussukka olisi tarttunut minullekin mukaan.
  Onneksi näissä puutarhablogeissa valtaosa niin postaajista kuin lukijoista ja kommentoijista on positiivisia ihmisiä. Se on ollut minulle iloinen yllätys ja se saa minut kerta toisensa jälkeen hyvälle tuulelle. Isoon joukkoon mahtuu aina joku mölli, mutta jätetään heidät omaan arvoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on suurin osa ihanaa ja mukavaa täällä! On ollut kunnia tutustua teihin joihinkin ihan oikeastikin!

   Poista
 3. Tuo suvikakkaroiden alla oleva mustikkataulukin (onko se taulu? ) on ihana!
  Näinä päivinä pitää järjestellä siemenpussit melkein joka päivä uuteen järjestykseen :)
  Juuri tänään tein kauhistuttavan havainnon; latva-artisokan siemenet on ostamatta ja ne pitäisi kohta kylvää!
  Minäkin olen ostanut kasveja ihan vaan hauskan nimen perusteella; huntukorpipaatsama, kiinanpeikonkello, samettisumakki.....
  Meillä töissä myydään kyllä prinsessan kakkaroitakin, niitä en ole ostanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisikohan Prinsessan kakkarat kauniita ! Ja kiinanpeikonkello kuulosta mielenkiintoiselta todellakin! Tuo ei ole taulu, se on tuon siemenlaatikon kansi. Olen decupace lakalla koristellut sen servetillä :) Olen saanut nuo kauniit servetit ja pöytätabletit joskus kauan sitten Riinalta Tukholmasta :)

   Poista
 4. Minä en ole vielä aloittanut siemenostoja. Menen ensi viikolla Kuhmoon astmakuntoutukseen; ajattelin sen jälkeen aloitella suunnitella siemenostoja. Blogissani on esitelty seuraavan arvonnan upea kirjapalkinto. Käyhän vilkaisemassa! Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Kuka oikeasti voi kommentoida muuta kuin puutarhaa tai postausta, jollei tunne perhettäsi, ei tulisi mieleenikään! Olen ainakin ollut iloinen, kun olen kaikista postauksistasi saanut sellaisen kuvan että teillä puhalletaan yhteen hiileen ja nautitaan yhdessä monesta asiasta! Teillä on varmaan rakastusperhe, se säteilee tänne asti!

  Ja noihin siemeniin!

  Suvikakkara, jos tuollaisen löytää se pitää hankkia silläkin riskillä että huomattava määrä kukista olisi oransseja ja Smurffin laki takaa että näin on! Sain postissa Hyötykasviyhdistyksen tilauksen, piilotin laskun...maksan sen vaivihkaa, ajoissa kuitenkin, järkeviä siemeniä, paras kaikista 'Red Gem' vanha tuttu jota pitää aina olla, sitruunalle tuoksuva samettikukka, ihana, sekä muita herkkuja, ai ai! Kukkia, voi kukkia pitää olla ja kaikki siemenhyllyt täytyy kollata kuin aarteenetsijä, löysin Tampereen Lielahden Honkasen puutarhan kaupasta kerrotun vaaleanpunaisen elämänlangan/päivänsinen...käännös vaihtelee, arvaa ostinko, no arvasit oikein ja Nelsonin pioniunikkoja alle euron pussi hyvillä päiväyksillä, myös ihania härkäpapuja lähti mukaan, härkäpapu on tämän kesän hottis!

  Mukavia siemenpussien helistelyhetkiä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kauniisti sanottu, rakastusperhe <3. Ja oi sitruunantuoksuinen samettikukka, se on niin herkullisen houkuttelevan kuuloinen!

   Poista
 6. Mä löysin itseni meidän pienen lähikaupan kälysen siemenhyllyn vieressä ihmettelemässä jotain perusporkkanaa sun muuta. Kyllä mä siinä sain itseni kasattua, että nyt joku tolkku päähän! Tilaa on muutenkin niin vähän, että lajikkeet kannattaa valita huolella.

  Mitä tulee kommentointiin, niin voi hyvää päivää taas... Suurin osa on tosi positiivisia ja ihania, mutta joukkoon pitää aina mahtua se yksi mätä omena. Mullekin joku oli joskus käynyt kommentoimassa miten masentavia postauksia teen. Oli nähnyt vaivan ja luonut profiilin, jonka oli kommentoinnin jälkeen poistanut. No, kuten sanoit... Blogit eivät ole yleisökirjoitusosastoja tai mielipidepalstoja. Ja omassa blogissanihan saan vääntää niin masentavia postauksia kuin ikinä osaan.

  Ja olet mulle tästä lähin Suvikakkara. Suosittelen, että vaihdat blogin nimen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Voin olla tästä lähin kaikille Suvikakkara! Se kuvaa itseasiassa minua paremmin kuin arvaatkaan.... Kakkara mutaiselta mäeltä täältä päivää :D Ja voi kun mäkin osaisin keväällä huolella ja harkiten valita istutuksia, etten vaan heittelisi taas niitä sinne tänne. Pitäisi varmaan tehdä samanlaista laatikostoa ja selkeämpää keittiöpuutarharajausta, siinäpä olisikin ensi kesän projekti :)

   Poista
 7. Huit hait tuollaisille kommenteille, teit oikein kun poistit möksön viestin. Täältähän me ollaan positiivisuutta ja kannustusta jakamassa sekä hakemassa, kyllä tavallinen arki ihan tarpeeksi kolhii <3

  VastaaPoista
 8. Suvikakkaroille peukkuja, vaikka omani ilmeisesti olivatkin kruunukakkaroita - hiukan sekaisia tietoja löytyy näistä. Minulla oli oranssi-keltainen-vaaleankeltainen sekoitus, ja kaikkia sieltä tulikin. Kukkivat vimmatusti koko loppukesän, ehkä lämpimänä kesänä olisivat kukkineen jo aiemmin ja pysyivät pystyssä kauniisti. Mitähän muuta ehdin niistä jo hehkuttaa? :)

  VastaaPoista