maanantai 4. tammikuuta 2016

Puput on ihania, mutta....


Rakas Puutarhapäiväkirja, Jänikset on mukavia ja niiden jälkiä on lasten kanssa hauska seurata - tämäkin pupu oli jättänyt jälkeensä arvoituksellisen pitkiä loikkia ja niitä seuratessa meni aamulla mukavasti aikaa ulkona.
Mutta...

....lauha talvi on antanut hieman puutarhahommailua talven osalta anteeksi ja kaksi, ne tärkeimmät, omenapuuta olivat vielä ilman verkkoa. Miten suuri synti siihen nähden kuinka paljon minua viime vuonna harmitti kun toinen pilariomenapuu tuli syödyksi. No se alkoi kasvaa uudelleen, saa nähdä mitä kasvaa ja miten kasvaa. Mutta siis nyt pakkasten ja lumen myötä tuli kiire operoida jo syksyllä ostettua verkkorullaa. Ja kolmen tunnin aherruksen jälkeen (tytöt hidastivat hieman hommaani, koska halusivat myös pihteillä), toinen puu sai verkon ylleen. Kapea, mutta niin on puukin...


Takapihalla meni pupun jälkiä ristiin rastiin :)


Ja verkkoa oli pakko operoida sisällä, ei antanut pakkanen sormille myötä työskennellä pihalla. Ensin siis pyykit pois alta ja ei kun hommin. Sormet ruvella, mutta verkko hävisi taistelun, jee!
Ja tässä pienen pieni lintujen ruokintapaikka, tein linnuille jouluksi havutähden koristamaan ankeaa kompostikehikon kulmaa. Havukoristeet ovat niin kivoja vaikka eivät olisikaan niin taidokkaasti tehtyjä :) Joulukukkiakin kuvasin, mutta laitan ne tänne, jos saan ne kamerasta pois.... Ajattelin opetella käyttämään kunnon kameraa, jotta ensi vuoden kukkaset tallentuisivat mahdollisimman 
aitona tänne muistiin! Toiveena siis isompi kukkameri kuin viime vuonna :)

5 kommenttia:

 1. Harmillisia, hyvin harmillisia on pupujen herkkuhetket puutarhurille! Nälkäänsä se pupunen syö mutta harmittaa niin vietävästi. Mullakin on vielä metsäkärhöt peittämättä, punatammesta ja punapähkinästä puput ottivat erävoiton mutta ei lopullista kuitenkaan, onneksi! Pähkinän ja tammen tapit on nyt suojattu, metsään täytyy mennä vielä havuja hakemaan kärhölle.

  Hyvin taistelit verkon kanssa ja voitto tuli kotiin! Kaunis on lintujen ruokintapaikka :D ja tähti!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun puut on turvassa. Kyllä ois harmittanut, jos puut olisi syöty tänäkin talvena. Vaikkakin nuo taitavat olla jotain erityisvahvaa sorttia, kun reippaasti vaan kasvavat.
  Tuo verkon leikkuu on yllättävän rankka homma, varsinkin jos sormet on jäässä.
  Ihana tuo lintujen ruokintapaikka. <3

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ehdit ajoissa suojata puut. Tuoreeseen lumeen ilmestyi ainakin meillä hetkessä pupujen moottoritie.
  Sainpa muuten tuosta kompostiaitauksestasi hyvän idean meidän puutarhakatoksen uusiokäytölle. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Puiden suojaus on yksi inhokkihommistani, mutta onneksi lauhat alkutalvet ovat antaneet hyvin lisäaikaa tylsän työn lykkäämiselle. Me teimme tuon homman joulun välipäivinä, apua sain teinipojalta rahaa vastaan ;) Totta sekin, mitä kirjoitit, enemmän harmittaa pupujen syömä puu.

  VastaaPoista
 5. Monta harmia ja murhetta nuo puput aiheuttavat, meiltäkin melkein kuoli omenapuu toissasyksyn nakertelun tuloksena ja silloin oli vasta syyskuun loppupuoli.
  Puu näyttää kuitenkin toipuvan. Täällä meidän tulopihalla kasvaa melko rehevänä pikkutalvio ja nyt sinne joukkoon on rusakko tehnyt makuusijansa, varmasti on taas ensi yönä kylmyyttä paossa ja saa olla minun puolestani.

  VastaaPoista