sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lumihiutaletanssi

Rakas Puutarhapäiväkirja, 


Ihanaa miten täälläkin peittohaaste sai innostusta, kiitos!
Tänään luistelimme anoppilan rannassa järven jäällä ja vaikka aurinko oli pilvien takana piilossa, ilma oli mitä mainioin. Luistimia pukiessa huomasin männyn oksalla neulasten seassa todella kauniin lumihiutaleen. Kamerassa ei ollut makrolinssiä mukana, joten oli turvauduttava kännykän kameraan. Kuvan laatu ei siis ole mitä mainioin, mutta yllätyin kuinka hiutaleen muodon sai vangittua kännykälläkin. Kuin Lumihiutale olisi tanssinut neulasten seassa!!!


Ja kun tarkemmin katselin ympärilleni, huomasin kauniita ja vielä kauniimpia lumihiutaleita kameralaukun päällä :) Voisikohan näistä ottaa mallia virkkaukseen....  Minulla kun ei ole sitä ihanaa lumihiutale virkkauskirjaa...Ja saunamökin ikkuna oli jäätynyt kauniiksi Kuurankukkatanssiksi. 


 Ja koivujen ja kellarin kiviseinään oli jäätynyt kaunis huurre. Kuin jostain satumaailmasta.
Kyllä on mukava kun pakkasta on hieman vähemmän!
Kovilla pakkasilla laitoimme saunareisulla pusseihin kuihtuneet Neilikat veden sekaan ja ne unohtui tuonne lumihankeen.... Kun eilen muistimme puunhakureissulla pussit, olivat ne jäätyneet maahan kiinni. Ja pussit olivat jäätyneet niin kovaa kiinni, että sai voimien takaa repiä pusseja irti jääpalluroista. Mutta tässä palasia jääkököistä. Laitoin ne portaille ja jos huomenna ehdin, yritän ottaa parempia kuvia kunnon kameralla. 

Kuihtunut Neilikka on niin kaunis jään sisällä! 
Kuin sekin tanssisi omassa jäämailmassaan!3 kommenttia:

 1. Upeita nuo lumihiutaleet, niitä on niin mahdottoman paljon erilaisia ja kauniita! Nuo neilikat olivat kyllä vähän surullisen näköisiä... Kauniita talvikuvia, voi kun ei ihan vesikelejä tulisi!

  VastaaPoista
 2. Oijoi, miten kaunis ja herkkä tuo neilikka jään sisässä! Ihanan talvista täällä sinun blogissasi! Olet tainut olla hereillä koko talven?
  Minä puolestani pikkuhiljaa koitan herätellä itseäni puutarha-ajatuksiin, ja aloitin kevään puutarhabloggaamisen tavaksi tulleella tyylillä; laittamalla blogiystäville kesämuisteluhaasteen. mukavaa, jos ehdiit osallistua, mutta ihan sen mukaan, miten intoa riittää. :)
  Kaunista kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo lumihiutaleet! Miltähän tosiaan olisivat näyttäneet makrolla kuvattuna..

  VastaaPoista